Regenwaterrecuperatie

Installatie, onderhoud en reparatie van je regenwaterinstallaties.

DM Concept is je specialist voor je regenwaterrecuperatie installatie

Regenwater opvangen is verplicht voor nieuwbouw. Maar ook bij herbouw gelden strenge regels. Je bent verplicht om bij herbouw van een gebouw met een dakoppervlakte groter dan 100 m² een regenwatersysteem van 50 liter per m² dakoppervlakte te voorzien.

Een systeem voor waterrecuperatie is niet verplicht bij een renovatie of uitbreiding van een woning is. Maar een regenput is altijd een goed idee. In sommige gemeentes kan je daarvoor subsidies ontvangen. Of je hiervoor in aanmerking komt, kan je nakijken bij de milieudienst van je gemeente.

Regenwater opvangen heeft voordelen!

De gemiddelde Belg gebruikt ongeveer 114 liter water per dag volgens cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij. 24 liter daarvan gaat naar bad en douche, 21 liter naar toiletspoeling, 16 liter naar de was, 11 liter naar koken en 6 liter naar onderhoud. Je kan tot 50% van duur leidingwater besparen door voor het toilet, onderhoud en de was regenwater te gebruiken. Goed voor je portemonnee , maar ook voor onze planeet, want drinkwater wordt alsmaar schaarser.

Regenwaterrecuperatie installaties

  • installatie en onderhoud
  • nieuwbouw
  • herbouw